Нападателят е планирал стрелбата месец предварително със списък на децата, които да атакува, и подробности в

...
Нападателят е планирал стрелбата месец предварително със списък на децата, които да атакува, и подробности в
Коментари Харесай

Полицията в Белград: Ученикът е планирал стрелбата отдавна, имал е списък с жертвите

Нападателят е планирал стрелбата месец предварително със списък на децата, които да атакува, и подробности в кои класни стаи ще влезе първо. Това оповестиха от полицията в Белград, съобщи BBC, цитира " Фокус ".

Стрелецът е съставил проект на входа и изхода на учебното заведение. Те са открити на бюрото му. На тях е показал предпочитани цели.

Заподозреният е оставил чантата си на влизане в учебното заведение и е приготвил четири коктейла Молотов.

Той незабавно извадил револвера си на входа на учебното заведение и стрелял по охранителя. Сред осемте убити възпитаници са седем девойки и едно момче, като най-малкото е родено през 2009 година

Пострадали са четири момчета и две девойки, в това число едно момиче, което е в сериозно положение след тежка черепно-мозъчна контузия и простреляно във врата и гърдите момче, което е с гръбначна контузия.

Заподозреният е бил жертва на принуждение от връстници, удостовери министърът на образованието. От 5 до 7 май в цяла Сърбия е разгласен тридневен печал.

" Бил съм на хиляди следствия, това е нечувано в сръбското общество. Според събраните досега данни детето е възнамерявало събитието от дълго време ", това съобщи Веселин Милич, шеф на ПУ за град Белград, представен от агенция Новости.

Той сподели на конференцията проекта и списъка на децата, които Коста К. е направил самичък, преди да извърши нападението в учебно заведение " Владислав Рибникар " във Врачар.

" Взел е револверите от жилището на татко си, взел е със себе си и коктейли Молотов. Първо прострелял охранителя, а по-късно и дежурната ученичка. След закононарушението той се обадил в полицията. Момчето е работило по проект за влизане и овакантяване на учебно заведение. Той е определил предпочитаните цели, по какъв начин да ликвидира кои деца и в колко ", съобщи Милич.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР